Waldschap – Bosrijk Eindhoven

Omschrijving:

Buurtschap Waldschap is niet zomaar een project! Waldschap staat voor wonen in het groen in Eindhoven.

In dit project zijn natuur en bewoners in perfecte harmonie. Verdeeld over 4 woonkwartieren worden 48 duurzame koopwoningen gebouwd.

LIGGING
In de jonge wijk Meerhoven aan de rand van Eindhoven, komt in de buurt Bosrijk het project Waldschap. Eindhoven, de stad die innovatie ademt en zich tot de dag vandaag blijft ontwikkelen behoort tot een van de slimste regio’s ter wereld. Met het vizier op de toekomst gericht en waardering voor het verleden is Eindhoven een bruisende stad die barst van de creativiteit en design. Bosrijk is als buurt in Meerhoven een groene oase en kenmerkt zich door het “kwartieren” van wonen, waardoor er variatie ontstaat in ruimte en beleving.

HET PROJECT
Wonen in Waldschap is niet alleen uniek door de perfecte harmonie tussen de natuur en de bewoners maar ook de bouwmethode. Zo worden de constructieve wanden uitgevoerd in CLT (Cross Laminated Timber). Deze circulaire bouwmethode heeft veel voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld bouwen in beton. CLT heeft namelijk als basis een hernieuwbare grondstof uit duurzaam geproduceerde bossen in Europa. De woningen ”ademen” en zijn gezonder voor mens en natuur.  Daarnaast worden de ramen voorzien van triple glas. De daken van de woningen met de meest gunstige zonligging worden uitgerust met zonnepanelen. De overige woningen krijgen een sedumdak.

Het parkachtige landschap loopt door tot in de 4 woonkwartieren waardoor het een geheel vormt. De woningen zijn volledig afgestemd op het landschap. Vanuit nagenoeg alle woningen wordt een vrij uitzicht geboden zodat bewoners daadwerkelijk dag in dag uit ervaren hoe fantastisch het is om in een ‘Bosrijke’ omgeving te wonen. De gevels krijgen door de toepassing van bamboe bekleding een passende, natuurlijke uitstraling die de duurzame en milieuvriendelijke aanpak van het project versterkt.

 

 

 

Betreft: 48 duurzame woningen
Status: in ontwikkeling
https://www.lpm.nl/
Architect: Mix Architectuur, Landlab Studio voor Landschapsarchitectuur. Duurzaamheid: Merosch

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken

Residentie De Heerlijkheid - Hasselt (B)