Bosvallei – Bosrijk Eindhoven

Omschrijving:

 Bosvallei is niet zomaar een project! Bosvallei staat voor wonen in het groen in Eindhoven.

In dit project zijn natuur en bewoners in perfecte harmonie. Verdeeld over 4 clusters worden 48 duurzame koopwoningen gerealiseerd.

LIGGING
In de jonge wijk Meerhoven aan de rand van Eindhoven, komt in de buurt Bosrijk het project Bosvallei. Eindhoven, de stad die innovatie ademt en zich tot de dag vandaag blijft ontwikkelen behoort tot een van de slimste regio’s ter wereld. Met het vizier op de toekomst gericht en waardering voor het verleden is Eindhoven een bruisende stad die barst van de creativiteit en design. Bosrijk is als buurt in Meerhoven een groene oase en kenmerkt zich door het “clusteren” van wonen, waardoor er variatie ontstaat in ruimte en beleving.

HET PROJECT
Wonen in Bosvallei is niet alleen uniek door haar ligging in het groen maar ook qua bouwmethode. Zo worden de constructieve wanden uitgevoerd in CLT (Cross Laminated Timber). Deze circulaire bouwmethode heeft veel voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld bouwen in beton. CLT heeft namelijk als basis een hernieuwbare grondstof uit duurzaam geproduceerde bossen in Europa. De woningen ”ademen” en zijn gezonder voor mens en natuur.  De gevels worden uitgevoerd in verduurzaamd bamboe van een hoge kwaliteitsklasse en de ramen voorzien van triple glas. De daken van de woningen met de meest gunstige zonligging worden uitgerust met zonnepanelen waarvan de opbrengst direct naar iedere eigenaar van het project toegaat. De overige woningen krijgen een sedumdak.

Het parkachtige landschap loopt door tot in de woonclusters waardoor het een geheel vormt. Alle woningen hebben vrij uitzicht, zodat bewoners daadwerkelijk dag in dag uit ervaren hoe bijzonder het is om in een ‘Bosrijke’ omgeving te wonen. De gevels krijgen door de toepassing van bamboe bekleding een passende, natuurlijke uitstraling die de duurzame en milieuvriendelijke aanpak van het project onderstreept.

 

 

Betreft: 48 duurzame woningen
Status: in ontwikkeling - Start verkoop mei 2021
https://www.lpm.nl/
Architect: Van Aken Concepts, Architecture & Engineering BV
Aannemer: Bouw- en Aannemings bedrijf Gebr. Verschoor BV

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken